Як вибрати ідеальну модель авто для довгих поїздок?

Як вибрати ідеальну модель авто для довгих поїздок?

buttons.will share

Зараз би подорожувати світом власним автомобілем, а не ось це все? Але довгі поїздки вимагають особливих умов руху, які не здатні забезпечити ті ж самі седани чи хетчбеки. Якщо вам пощастило і подорожі чи довгі поїздки – то синонім вашого життя, радимо звернути увагу на позашляховики. Авто, що забезпечують комфорт пасажирів та водія, але показують класну прохідність в найскладніших дорожніх ситуаціях – обираємо топову модель.

На які характеристики автомобіля варто звернути увагу, щоб довгі поїздки були легкими?

Керувати автомобілем більше 2-3-х годин – виснажливе завдання навіть для досвідчених водіїв. Тому для подолання великих дистанцій наступні характеристики транспортного засобу будуть вкрай важливими:

  1. Просторий салон: зручні сидіння та регулювання їх положення, достатня кількість простору для ніг, підголівники та підлокітники – базові параметри, якими має володіти авто для довгих подорожей. Адже біль в спині та шиї – останнє, з чим хочеться прибути в пункт призначення. 
  2. Клімат-контроль – корисна функція, що дозволить регулювати температуру в салоні для більш комфортного самопочуття під час поїздок. 
  3. Круїз-контроль та інтелектуальні гальмівні системи – плюшки, які значно полегшать життя у тривалих подорожах, адже можуть взяти на себе частину водійської рутини та допоможуть в непередбачуваних ситуаціях. 
  4. Гучність та якість звуку: Музика є чудовим способом розважитись під час довгої поїздки, тому акустика та мультимедіа мають працювати якісно й коректно. Крім того, підтримка Apple CarPlay та Google Android Auto, які виведуть на екран всю інформацію з телефону зроблять ваш контент різноманітнішим, а поїздку цікавішою.
  5. Система “вільні руки” та голосове управління автомобілем – ще одна корисна технологія для сучасного водія, яка допоможе тримати концентрацію на дорозі навіть якщо потрібно терміново відповісти на телефонний дзвінок чи увімкнути наступну аудіодоріжку. 
  6. Безпека – сучасні авто обладнанні багатьма функціями, які захищають водіїв і пасажирів від небезпек на дорозі. Від базових подушок та пасків безпеки до систем запобігання зіткненню та кругового огляду. 

Повний привід – ще одна фіча, що забезпечує впевненість у керуванні автомобілем навіть в умовах засніжених доріг чи бездоріжжя. Гірські серпантини, вщент зруйноване транспортне покриття чи ожеледиця – не проблема для системи Super-All Wheel Control, якою обладнані авто Mitsubishi Outlander, чи Super Select 4WD-II в Pajero Sport, яку можна активувати навіть на швидкості 100 км/год. Такі системи забезпечують краще зчеплення з дорожнім покриттям і роблять ваше авто більш керованим. 

Технологія ASTC (Active Stability & Traction Control), якою оснащений Pajero Sport, розпізнає можливий занос вашої машини та автоматично регулює гальмівні зусилля, підвищуючи стабільність транспортного засобу. 

Не менш важливими є характеристика двигуна. У таких моделях, як Outlander та Pajero Sport, двигун показує не лише потужність та динамічність в найменш сприятливих умовах, але й гарну економію пального. Це робить кожну поїздку більш ефективною — комбінований цикл руху передбачає 8 л витрати пального для Pajero Sport та 7.5 л для Outlander.

Фанатам екстриму будуть цікаві off-road можливості Pajero Sport, серед яких не лише вибір системи приводу залежно від умов руху, а й кілька режимів для бездоріжжя: сніг, пісок, каміння, гравій. Hill Start Assist — функція, що допомагає рушити вгору на крутих схилах, стане в пригоді поціновувачам гірських мандрівок.

Сучасним водіям доступні різноманітні модельні ряди позашляховиків, що оснащені купою допоміжних інтелектуальних технологій. Вибрати є з чого, але найважливіше у виборі – це розуміння своїх ключових потреб та вподобань. Якщо ви відносите себе до категорії спокійних мандрівників, які обирають авто для прибуття з точки А в точку В, то Mitsubishi Outlander стане ідеальним варіантом для вас. Натомість активним та спортивним водіям, шукачам пригод, слід обирати більш потужний Pajero Sport, який разом з вами і в брід, і в зимовий гірський заміс. 

menu.footer disclaimer
Created by CF.Digital